Ta bort Protectedsearches.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Protectedsearches.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Protectedsearches.com. Detta Protectedsearches.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Protectedsearches.com webbplatsen är en tydlig indikation på att din surfning närvaro inte är skyddade. Det innebär att din webbläsare har invaderats av en otäck kapare. Denna parasit är ansvarig för den enorma mängden annonser och popup-fönster som angriper skärmen varje gång du går på internet. Vad mer, kommer att sådant ad innehåll vara särskilt utformade för att visas attraktiv för användaren, genom att anpassa det enligt de redan erhållna uppgifterna som att surfa historia och sökfrågor. Den skadliga programvaran gör för att höja sin chans att skapa intäkter genom pay-per-click systemet.

Webbläsare kapares förmågor stannar inte där. De kan också ändra oavsett webbläsarinställningar som de finner lämpligt. Det är vanligt för dem att ersätta hemsida, nya fliksidor och rekommenderad sökmotor med en anpassad en. I det här fallet är det webbplatsen Protectedsearches.com. De annonser som genereras av denna kapare kan ha den ”Powered by Protectedsearches.com” eller ”annonser från Protectedsearches.com” bildtext. Att hålla sådan skadlig programvara på din dator kommer du ingenting annat än problem. Det är varför du inte måste slösa tid och fortsätta med dess omedelbara avlägsnande innan det kan allvarligt skada din dator.

Remove Protectedsearches.com
The Protectedsearches.com Virus

Hijackers är oftast sprids via skräppost e-postmeddelanden och bilagor, programvara buntar, falska updater, infekterade annonser och länkar, torrent-filer, etc. Det är viktigt att vara flitig medan och betala nära uppmärksamhet till vad ni kommer överens om. Aldrig rusa in i att klicka på knappen ‘Nästa’. Kontrollera att du har läst varje stycke text innan du klickar på ”Jag godkänner”. Hoppa över villkoren är också ett misstag. Flit är nyckeln. Om du är att vara oaktsam och litar blint varje pop-up som du ser på skärmen, riskerar du att sätta din integritet och säkerhet i fara. Mer ofta än inte, visar annonser som ser för bra för att vara sant, sig vara falska. Om du klickar på dem, riskerar du omdirigeras till en tvivelaktig och jämn farlig tredje parts webbplats som försöker få tillgång till din privata information.

Medan webbläsarkapare begränsa deras attack till webbläsare endast, det betyder inte att de är oskadliga. Denna annons genererar hotet är mer än kapabla att vrida din surfning till en helvetisk upplevelse. Ju mer tid du låter det roam gratis, mer annonser det kommer att kunna producera, vilket oundvikligen resulterar i webbläsaren blir överbelastad med annonser. Förr eller senare, det kommer att börja att krascha och frysa, din internet-anslutning kommer att få långsammare än innan. Vid något tillfälle slutar webbläsaren fungera helt. Att ha en webbläsare kapare infektion och gör ingenting för att ta bort den från din PC kan äventyra din sekretess och säkerhet online.

Personlig information som inloggnings-ID, lösenord, IP-adresser eller finansiella data såsom kreditkortsnummer och bankkonto autentiseringsuppgifter kan lätt hamna i händerna på cyberkriminella som söker sådan värdefull information, så att de kan dela den med tredje-part för vinst. Om du vill återgå till en säker och reklamfritt webbupplevelse, måste du ta bort detta otäcka webbläsare kapare från datorn innan den har chansen att göra allvarliga skador.

Protectedsearches.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Protectedsearches.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *