Ta bort Relosoun.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Utseendet på webbplatsen Relosoun.com ger tillsammans med sig själv några mycket dåliga nyheter. Om du ser denna sida, betyder det att datorn har infiltrerats av en otäck adware parasit. När den får tillgång till din dator, denna skadliga program kommer att göra allt för att förvandla din webbläsare till annonsen-förevisande verktyg. För att säkerställa att det genererade innehållet är lika attraktiva för användaren som möjligt, kommer att cyber skadedjur övervaka dess offrets online-aktivitet och samla alla webbinformation och relevanta sökresultat.

Tack vare denna information, kommer adware att kunna anpassa annonser, så att de är mer benägna att få klickade på. Huvudsyftet med denna parasit är att skapa intäkter via pay-per-click systemet. Naturligtvis, för att höja sina chanser att lyckas, ännu mer, kommer att antalet annonser växa med varje dag. Detta kommer att orsaka olika problem för användaren. Adwares verksamhet är mycket skadligt för webbläsaren, så ju förr du bli av med detta irriterande adware, desto bättre!

Adware är vanligt förekommande bakom spam-mail, falsk uppdateringsmeddelanden, e-postbilagor, freeware, torrent-filer, liksom tvivelaktiga annonser. Du ska veta att denna parasit inte fann sin väg på datorn på egen hand. Det kan inte hacka din PC. För att invadera, behöver det din tillåtelse. Men hur hände det? Tja, säger vi inte du medvetet gav tillstånd till en farlig adware tillgång till din dator.

Vad som vanligtvis händer är att användare är alltför försumlig och välja en snabb installation när man arbetar med installation av programvara, bara för att spara tid. Det är ett stort misstag. Du ser, i din brådska, kommer du att kunna märka om det finns någon extra programvara i paketet du laddat och eventuella bonusprogram och appar som är dold från dig kommer att installeras automatiskt. Det är hur skadlig programvara ofta smyger upp på dess offer. För att säkerställa att detta inte sker, måste du välja anpassad eller Avancerat läge i guiden. Genom att göra så, du kan enkelt upptäcka eventuella valfria installationer och välja att avmarkera dem, så de inte få installerat på din dator.

Adware har potential att helt skadar alla webbläsare som du har på datorn – Firefox, Chrome, Safari, Opera, Edge, Explorer – ingen webbläsare är immun mot dess attack. På den ljusa sidan, du bör veta att reklamprogrammen begränsar dess attacken att webben leverantörer endast. Det kommer inte infektera hela datorn, oroa dig inte. Det agerar inte som en trojansk häst. Dock inte gå överskatta kraften i denna adware.

Genom att förlänga sin vistelse på din cyber-maskin, hittar du att din internet hastighet har minskat, webbläsaren är ständigt kraschar, som släpar efter. Förr av senare, på grund av den stora mängden påträngande annonser, programmet kommer att sluta svara helt och hållet, vilket gör det omöjligt att använda den. Och det är inte allt. Adware sätter din personliga och finansiella information i riskzonen. Sådana värdefulla data kan lätt hamna i händerna på hackare, som försöker dela denna information med andra utomstående för vinst. Om du vill undvika de problem som kommer med Relosoun.com adware, måste du ta bort denna parasit från datorn så snart som möjligt!

Relosoun.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Relosoun.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Relosoun.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *