Ta bort SaleBuilder Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort SaleBuilder. Detta SaleBuilder avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Vid första anblicken, SaleBuilder ser ut som en anständig ansökan, men är det inte verkligheten. Vad detta program faktiskt gör det för att lura potentiella datoranvändare med dess påstådda förmåga att upptäcka användbar shopping kuponger. Men är det största problemet här att efter installation av programmet, användare antingen möter inga erbjudanden på alla, eller de möter tvivelaktiga popup-fönster och banderoller främja erbjudanden.

I båda fallen kan programmet användas för skadliga ändamål, måste du radera SaleBuilder från datorn så snart som möjligt. Annars din virtuella säkerhet kommer att allvarligt hotas av olika malware installatörer och phishing bedrägerier.

Den officiella webbplatsen av SaleBuilder – salebuider.info, är inte den viktigaste distributionskanalen för adware ansökan. Hemsidan är aktiv och inget fel kommer att hända om du klickar på de SaleBuilder nedladdning knappen, men webbplatsen är faktiskt värdelös eftersom den presenterar en sekretesspolicy, och detta dokument är viktigt om du bara vill veta mer om SaleBuilder.

Integritetspolicyn avslöjar anslutning till tredje part, anställning av spårningscookies och vissa andra viktiga data som datoranvändare måste veta. I alla fall, du kommer förmodligen bör ta bort SaleBuilder från datorn om du ladda ner det använder tjänster från tredje part.

Tänk på att Installrex och Vittalia är bland de programvara distributörer som du verkligen behöver hålla sig borta från. Ifall du hämta SharkShopper, DownSavie eller någon annan SaleBuilder kloner som använder dessa tjänster, måste du ta bort ett antal andra hot från din maskin.

På grund av att SaleBuilder är en reklam-stödda program, det viktigaste inslaget i denna ansökan är att Visa kommersiella annonser. Användare som raderar adware snabbt efter installationen kommer förmodligen inte att se några annonser, dock om avlägsnande skjuts, fler och fler reklamfilmer kommer att dyka upp.

De visade erbjudanden kan vara ofarliga, men de kunde också initiera omdirigera till skadliga webbplatser, falska online-butiker, nuvarande data-samla undersökningar, etc. Tänk på att utvecklarna av SaleBuilder inte är ansvarig för det innehåll som de främjar, men de är ansvariga för att skapa opålitliga programvara. Det är därför du bör ta bort SaleBuilder från datorn utan hänsyn.

Ibland SaleBuilder maj representeras med olika namn, såsom SaAleBauieledere eller SaaleBuuiilders. Detta kan vara anledningen till din malware borttagning programvara inte har fångats och bort SaleBuilder automatiskt. Om detta har hänt, bör du definitivt förnya säkerhetsprogram du använder, för att skydda maskinen från mer farliga infektioner.

Medföljande instruktionerna nedan representerar avlägsnande av denna särskild annons-stöttat program men inte alla befintliga hot. Därför rekommenderas starkt installera en legitim antimalware tool på datorn.

SaleBuilder borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort SaleBuilder från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *