Ta bort Search.privatesearchprotection.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Search.privatesearchprotection.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search.privatesearchprotection.com. Detta Search.privatesearchprotection.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du har nyligen lagt märke ovanlig aktivitet i din webbläsare och är rädd att du kan vara ett offer för ett virus? Om du ständigt får Omdirigerad till webbsidan search.privatesearchprotection.com, kan din rädsla visa sig vara sant. Denna omdirigering är ett tecken på att din dator har infiltrerats av en webbläsare kapare. Vad detta malware gör är att det genererar flera påträngande pop-ups, annonser, falska uppdateringar, blinkande meddelanden, exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden, kuponger, etc. som skulle se mycket tilltalande till användaren. Detta händer på grund av kaparens förmåga att erhålla information om surfning till exempel webbhistorik och vanor, sökfrågor och många fler. Målet bakom denna åtgärd är att kontrollera att användaren är mest benägna att klicka på och ad och således generera inkomster av metoden pay-per-klick.

Webbläsarkapare kan komma ut på många sätt. I de flesta fall sker detta via spam e-postmeddelanden och bilagor och fri programvara buntar. Andra sätt att bli smittad med skadliga program kan vara av falska uppdateringsbegäranden, tvivelaktiga annonser och länkar eller använda torrent tomten. Vad du kan göra i framtiden för att undvika sådana virusinfektion är att inte följa genom en snabb installation när du hämtar programvara från internet, men att välja Custom eller Avancerat läge i guiden. Detta sätt kan du enkelt avmarkera alla program som du anser vara misstänkta eller onödiga. Kontrollera också att du får din programuppdateringar endast från officiella och licensierade källor. Användning av olaglig torrent webbplatser rekommenderas inte eftersom sådana filer kan innehålla skadlig programvara.

Remove Search.privatesearchprotection.com
The Search.privatesearchprotection.com Virus

Hijackers är verkligen inte anses vara lika farligt som ett virus från kategorin trojansk häst, men det anses fortfarande vara en PUP (potentiellt oönskade Program) som har ingen plats på datorn och måste omedelbart tas bort innan den har den möjlighet att orsaka allvarliga skador på din dator. Hur kan detta potentiellt hända? Av alla dessa misstänkta omdirigeringar, naturligtvis. Vilket är varför det inte rekommenderas för användare att klicka på någon av dessa tvivelaktiga annonser och popup-fönster eftersom du vet aldrig där sådana reroutes kan leda dig till.

Det är möjligt att få omdirigeras till tredje parts webbplatser som kan innehålla andra hot som är ännu farligare än en webbläsare kapare. Om du faller i kaparens fälla, skulle din personliga information få äventyras. Du vill inte få data såsom men inte begränsat till lösenord, IP-adresser, bank konto inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer och inloggningsuppgifter till få äventyras, gör du? Vi kan leda dig tråg vår detaljerad uppsättning instruktioner för att lyckas ta bort denna kapare från din dator.

Search.privatesearchprotection.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Search.privatesearchprotection.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *