Ta bort Search.search-el.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Search.search-el.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search.search-el.com. Detta Search.search-el.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Search.search-el.com är en webbplats med en webbläsare kapare infektion. Dess närvaro i webbläsaren är ett dåligt tecken. Ett tecken på att din webbläsare har kapats. Detta malware är känt för att ersätta hemsida och sökmotor föredrar med Search.search-el.com sidan. De nya fliksidorna kan visa samma plats också.

Förmodligen är det mest irriterande sak om kaparna deras förmåga att generera många påträngande annonser i former som popup-fönster, i-text, banners, blinkande varningsmeddelanden, etc. Sak om dessa annonser är att de ska särskilt anpassas, så de är mest sannolikt att få klickade på av användare. Hur är det möjligt? Tack vare kaparens makt att övervaka och få offrets beter historia, vanor och sökfrågor. Varje klick som användaren gör på dem är värdefullt eftersom det skulle skapa PPC (Pay-Per-Click) intäkter.

Vanligast, är kapare kända för att gömma sig bakom spam e-postmeddelanden och bilagor, falsk uppdatering begär, programvara buntar, infekterade länkar och annonser, torrents, etc. För att bo på en potentiell malware infektion, råder vi våra läsare att ägna stor uppmärksamhet åt vad de klickar på medan du surfar på internet. Inte varje annons som du ser kan vara legitim. Vissa popup-fönster kan leda till potentiellt farliga webbplatser från tredje part och infektera datorn med virus.

Remove Search.search-el.com
The Search.search-el.com Virus

När du hämtar innehåll från internet, är det bäst att välja en avancerad typ av installation eller anpassad. Detta kommer att säkerställa att användaren kommer att ha befogenhet att avmarkera alla program eller program som ser misstänkt eller var inte korrekt avslöjas. Vi rekommenderar starkt att välja bort någon extra programvara, eftersom de ofta visar sig vara skadlig programvara i förklädnad.

Webbläsarkapare kan inte utgöra ett hot från trojansk häst nivå, men de är inte ofarliga. Många av de annonser som kaparen skapar är kända för att vara falsk och kan omdirigera dig till skumma källor som kan försöka öppna bakdörrar för hackare. Att ha en webbläsare kapare på din webbläsare sätter din säkerhet och integritet i fara. Information såsom men man inte begränsat till IP-adresser, lösenord, kreditkortsnummer, bankkonto autentiseringsuppgifter, inloggnings-ID kan lätt falla i händerna på cyberkriminella, om du inte rör sig snabbt och ta bort denna parasit från din webbläsare.

Ju längre du låter Search.search-el.com roam gratis, mer annonser kommer få skapas, vilket så småningom leder till överbelastning av din webbläsare. Kommer du att börja uppleva frekventa krascher och konstant släpar efter, på grund av webbläsarens oförmåga att hantera alla de annonser som kastat på det. Om du vill återgå till en normal webbupplevelse, föreslår vi att du slösa ingen tid och fortsätta med omedelbar borttagning av denna irriterande webbläsare kapare.

Search.search-el.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Search.search-el.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Search.search-el.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *