Ta bort Search.searchmypt.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Search.searchmypt.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search.searchmypt.com. Detta Search.searchmypt.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har du märkt att din hemsida, samt den nya fliksidor och Rekommenderad sökmotorn plötsligt har ersatts av Search.searchmypt.com webbplatsen? Detta är ett dåligt tecken. Det innebär att din dator har infiltrerats av en webbläsare kapare. När det tar över webbläsaren, kommer du att börja få bombarderas av många påträngande annonser, pop-ups, exklusiva erbjudanden, specialerbjudanden och försäljning, blinkande meddelanden, falska uppdateringsbegäranden, etc.

användare kommer att finna sådan reklam innehåll mycket attraktiv, och det är allt tack vare kaparens förmåga att stjäla deras beter historia, vanor och sökfrågor. Detta görs för att generera den typ av innehåll som användaren är mest benägna att klicka på. Det huvudsakliga målet är att skapa PPC (Pay-Per-klick) eller PPV (Pay-Per-View) intäkter. Ett annat symptom på en kapare infektion är om offren märka nyligen installerade tillägg, tillägg eller verktygsfält utan deras vetskap eller samtycke. Det är hur webbläsarkapare arbete. De ändra din webbläsares inställningar för att säkerställa att deras skadliga plan kommer att lyckas.

Ofta användare falla offer för sådan skadlig programvara via medföljande programvara, falska uppdateringar, spam e-postmeddelanden och bilagor, tvivelaktiga länkar och pop-ups, torrent-filer, etc. Det är inte ovanligt för utvecklare att paketera om program och applikationer. Saken är den, de buntas ihop, tillsammans med skadlig programvara som inte avslöjas korrekt. Det är därför användare är omedvetna om att de ger malware tillgång till sin dator.

Remove Search.searchmypt.com
The Search.searchmypt.com Virus

för att förhindra att sådant händer, vi rekommenderar att välja en anpassad eller avancerad typ av installation när du hämtar innehåll från internet. Detta kommer att ge dig full kontroll över innehållet som du försöker att installera. Du kommer att kunna se hela listan av program och applikationer. Allt du behöver göra är att helt enkelt avmarkera någon programvara som du anser vara misstänkta eller aldrig avsett att hämta i första hand. Vi rekommenderar även våra läsare att få deras programuppdateringar från licensierade och tillförlitliga källor bara. Lita inte blint på en slumpmässig uppdatering popup-som uppmanar dig att följa en skuggig länk.

Medan webbläsarkapare inte anses vara mycket farligt, finns det alltid en risk för din säkerhet och integritet. Vad mer, med varje dag som denna kapare är kvar för att ströva gratis på din dator, offret märker en plötslig minskning i sin internet-anslutning, samt övergripande webbläsarens prestanda. Det kommer att nå till en punkt där användaren kommer att kunna göra en normal aktivitet, eftersom deras webbläsare kommer inte bara öppna långsamt men kommer frysa och krascha varje gång du försöker att göra något.

Dessutom finns det en möjlighet att de annonser som genereras av Search.searchmypt.com kapare kan leda till misstänkta och jämn farlig tredje parts webbplatser. Det är därför vi inte rekommenderar att klicka på sådana tvivelaktiga länkar. Du kan få omdirigeras till en infekterad källa som klarar öppna bakdörrar för hackare som försöker stjäla din privata information och dela den med andra tredje parter. Om du inte vill få din säkerhet och personliga data äventyras, bör du ta bort denna skadlig Search.searchmypt.com kapare innan det kan göra mer skada.

Search.searchmypt.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Search.searchmypt.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *