Ta bort Search.searchtpg.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Search.searchtpg.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search.searchtpg.com. Detta Search.searchtpg.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Search.searchtpg.com är ett tydligt tecken på problem. Sidan anger att det finns en webbläsare kapare i ditt system. Detta är dåliga nyheter för dig. Hijackers är ett hot. De är den perfekta kombinationen av värdelös, irriterande och farliga. Tror inte att den för närvarande är du fast med är olika. Naturligtvis inte. Det är precis lika skadlig som de andra medlemmarna av denna familj. Frågan är ska du låta det bo och förstöra din surfning, eller kommer ni att skära sin vistelse kort och spara dig massor av problem. Vi rekommenderar starkt att du göra det senare. Om du inte gör någonting kommer du ångra dig.

Kaparen har ingen plats i ditt system. Om de får tillräckligt med tid, det kommer så småningom komma ur kontroll och även medföra att du vissa irreversibla skador. Ja, det är kapabel av att. Låt inte det scenariot som utvecklas. Så snart du upptäcker Search.searchtpg.com platsen att ta över din webbläsare kan acceptera detta faktum som din dator är infekterad och börja leta för kaparens gömställe. När du hittar den, ta bort det omedelbart. Ju tidigare är det borta från din maskin, desto bättre. Och inte förhala. I det här fallet är tid inte din vän. Funkar det mot dig.

När skadedjur har angett, problemen börjar hälla. Till exempel, blir din surfning en mardröm. Search.searchtpg.com webbplatsen blir din online skugga och det visas vid varje tur. Naturligtvis, du är tvungen att besöka många andra lika misstänksam sidor också men Search.searchtpg.com är hackare favorit. Den ersätter även din hemsida och sökmotor helt bakom din rygg. Ja, skadedjur behöver din tillåtelse för att göra ändringar i inställningarna. Du är inte längre ansvarig. Skurkarna är.

Kaparen är ett stort hål i din säkerhetsmuren. Den omdirigerar dig till massor av farliga webbplatser och bombarderar dig med många mycket suspekta annonser. Om du råkar Klicka på fel ad/ link/ sidan, du automatiskt bjuda in mer skadlig kod ombord. Vad är ännu värre än malware riskerna du utsätts för är säkerhetsrisken.

Remove Search.searchtpg.com
The Search.searchtpg.com Virus

Kaparen är programmerad att spionera på dig och samla in känsliga uppgifter bara för att sedan skicka den till skurkarna bakom den. Onödigt att säga, är dessa människor sist på jorden som ska ha sådan tillgång. De kommer inte tänka två gånger innan du använder dina data för sina skadliga syften. Se till att detta aldrig händer. Ta bort kaparen innan det lyckas stjäla din personligen identifierbar och finansiella referenser också. Du kommer att göra dig själv en stor tjänst. Så, gör det.

I slutet av denna artikel hittar du en detaljerad borttagning guide som hjälper dig hantera inkräktaren manuellt. Om du vill, kan du också gå med en automatisk lösning. Oavsett vad du väljer, gör det snabbt.

Hur kaparen infektera dig utan att du märker? Enkelt. Det lurade dig och du låter den. Sådana infektioner är beroende av lömska taktik för att få ditt tillstånd, utan som de inte kan komma in. En av de mest populära infiltration taktik är den buntning. Alla hackers do är fäst sina skadlig kod till ett annat program på webben och du göra resten genom att inte vara försiktig när du installerar nämnda program.

Du måste vara mer vaksam så du vet aldrig vad kan paketeras med appar du hämta och installera. Välja inställningen anpassad under installationen som de tillåter dig att se alla dessutom bifogat program om det finns någon. Dessutom kan du avmarkera dem. Göra det. Sådan extra är vanligtvis skadliga och har bifogats av skurkar. Låt inte dem ange din maskin. Lite extra uppmärksamhet och tid kan du spara massor av framtida bekymmer.

Search.searchtpg.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Typ msconfigoch tryck på RETUR.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Search.searchtpg.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *