Ta bort Search.softorama.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search.softorama.com. Detta Search.softorama.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Search.softorama.com webbplatsen är en alternativ sökleverantör. Det ger grundläggande sökord Sök och filtrerade flikar för bilder, videor och nyheter. Denna sökmotor främjas av ett tillägg som kallas Sök av Softorama som är tillgängliga i Chrome store. Även om Search.softorama.com är associerad till ett kommersiellt tillgängliga tillägg, är det inte anses vara en säker sökleverantör. Platsen är känd för att användas av webbläsarkapare som funderar på att utnyttja din webbläsare.

Om en kapare kommer in ditt system, kan det ställa denna webbplats utan sökandet av Softorama tillägg som installeras i din webbläsare. Resultat Search.softorama.com avkastning inkluderar stöds webbplatser med obekräftade rykte. Öppna dem kan få din dator infekterad med malware. Det blir också popup-annonser, med olika typer av produkt erbjudanden. De kommer från hemlig källor som kan också infekteras. Ett annat hot runt kaparen är att ha dina personuppgifter samlas in och säljas till tredje part. Det illvilliga programmet kan spela in alla typer av information om dig, såsom din historia, cookies, IP-adress, e-post, geografiska läge och användaruppgifter. Dessa detaljer kan säljas till tredje part som har skadliga avsikter.

Om du inte minns att hämta och installera tillägget Sök av Softorama, riktade maskinen av en kapare. Du kan kontrollera din webbläsares tillägg lista att se till att så var fallet. Kaparen bakom Search.softorama.com kan komma åt din dator via ett antal vilseledande tekniker, känd som mörka mönster. Den rekommenderade metoden är programvara kombinationserbjudanden. Kaparen kan koppla sig till en annan bit av programvara, vanligtvis ett freeware eller shareware verktyg. Det illvilliga programmet blir hämtade med programmet du valt villigt att använda. Det är då gratis under installationsprocessen.

Kaparen kommer att presenteras som ett användbart verktyg med enkel funktionalitet. Aldrig acceptera att ha oönskade programvara installerad. Läs villkoren att hitta om det finns något erbjuds och avmarkera den. Ett spam e-post kan överföra den kapare bakom Search.softorama.com, förklädd till ett bifogat dokument. Det falska meddelandet kan säga att det är ett kvitto på en leverans eller en bokstav, ett rättsligt meddelande eller något annat du skulle hitta viktigt. Kontrollera avsändarens namn och e-postadress att se om han kan lita på. Skadade webbplatser och länkar kan överföra ett illvilliga program precis som besöks. Denna process kallas en driva-vid installation. Var mycket försiktig om dina källor bo säkert.

Kaparen börjar genom inställning Search.softorama.com för din hemsida och standardsökleverantör. Detta gör det möjligt att ändra DNS-inställningarna i webbläsaren. Därigenom kan kaparen ändra sökresultaten och infoga stöds webbplatser refuger. Dessa platser kan vara skadad och leda till infektioner malware. Ägarna av Search.softorama.com tar inget ansvar för tredje parts webbplatser du kan landa på genom för att genomföra dina sökningar. Webbplatsen drivs av ett företag som heter SearchAlgo med huvudkontor i New York, NY. Användarvillkor (TOS) beskriva mängden ansvar som företaget omfattar och som är mycket begränsad.

Förutom ger dig opålitliga sökresultat, kommer att kaparen försöka ta dig till stöds webbplatser via popup-reklam. Kommersiella annonser kommer att visa dig förmånliga produkterbjudanden, featuring ödmjuk prissatta varor och påkostade rabatter. De kommer att ha inbäddade länkar i dem, vilket leder till okända platser. Lita aldrig på slumpmässiga popup-annonser. En annan säkerhetshot med anknytning till kaparen bakom Search.softorama.com är att ha din personliga och finansiella information registreras och säljas till tredje part. Förstulna programmet kan samla in information från din historia och samla olika typer av input på dig, såsom din IP, e-post och fysisk adress, ursprungsland, användarnamn och lösenord.

Du måste leta upp och avinstallera kaparen bakom Search.softorama.com. Då kommer du att kunna återgå till din säkra inställningar. I området i närheten finns det en guide nedan hjälper dig med processen. Du har tagit bort det försåtliga programmet, bör du skanna din dator med antivirus mjukvaran att kontrollera andra potentiella hot. Kaparna gör ofta registerposter som kan öppna säkerhetshål i ditt system.

Search.softorama.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Search.softorama.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Search.softorama.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *