Ta bort Search-story.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search-story.com. Detta Search-story.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du har startat omdirigeras till sidan Search-story.com, betyder det att du har en webbläsare kapare på din dator. Vad detta skadliga program gör är att det genererar en viss typ av reklam innehåll som användaren är mest benägna att klicka på. Vilken typ av popup-fönster, annonser, exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden, kuponger, falska uppdateringar, etc. få riktade därför tack vare kaparens förmåga att erhålla användarens webbhistorik och vanor. Detta ökar allvarligt chanserna för offret att klicka på dessa annonser.

Tillsammans med konstant popup-beskjutning och ändrade inställningar, andra symtom på en kapad webbläsare kan vara men inte begränsat till installation av, verktygsfält och tillägg utan vetskap eller samtycke från användaren samt ersättning av den hemsida och sökmotor med Search-story.com sidan.

Webbläsarkapare kan få distribueras via spam e-postmeddelanden och bilagor, via medföljande programvara, falska uppdateringsbegäranden, genom att klicka på tvivelaktiga länkar, annonser, popup-fönster, etc. För att förhindra din dator från en framtida malware infektion, måste du vara försiktig när du får brev från okända avsändare, särskilt om de har bifogade dem filer.

En annan sak vi råder dig att göra är inte att hämta eller uppdatera mjukvara från misstänkta och inofficiella källor på internet. När du hämtar program och applikationer, det rekommenderas att välja en anpassad typ av installation, för att enkelt avmarkera någon extra programvara som du anser vara onödiga eller inte vill ladda ner i första hand.

Webbläsarkapare utgör inte en hög risk för fara, så skulle andra typer av virus såsom ransomware, maskar eller trojaner, men de fortfarande betraktas som PUP (potentiellt oönskade program) som har ingen plats i datorn. Det generella målet för Search-story.com omdirigera är att skapa pay-per-klick intäkter. Dock finns det inget sätt att veta om sidorna annonser kommer att dirigera om du är säker.

Du kan falla offer för andra virus som klarar mer än bara översvämma din skärm med irriterande annonser och popup-fönster. Om du inte vill cyberbrottslingar att lägga vantarna på din personliga information, råder vi dig att följa våra detaljerade instruktioner nedan för att ta bort denna skadlig pest helt från datorn.

Search-story.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Search-story.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *