Ta bort Searchby.net (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Searchby.net

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Searchby.net. Detta Searchby.net avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Searchby.net är en skadlig webbplats. Om du ser den varje gång du öppnar en av din webbläsare, vara beredd. Sidan är ett tydligt tecken på att något inte är rätt. Din maskin är inte säkra längre. Inte heller är det fritt från infektion. Det hamnar en infektion. Det är en otäck webbläsare kapare på din PC och utseendet på webbplatsen Searchby.net är din ledtråd av dess existens. Vidta omedelbara åtgärder mot den. Kaparna göra inte för trevliga hyresgäster. Tvärtom. Allt de gör är att orsaka massor av problem och klagomål. Ju längre vistelser skadedjur, de mer frågor du ställs inför.

Dessa frågor växa i svårighetsgrad samt. Om du vill skydda din säkerhet, ta bort inkräktaren första chansen du får. Som vi sagt, Searchby.net är din ledtråd. Hörsamma det. Så snart du upptäcker sidan tar över dina online-aktiviteter, acceptera att du är värd en infektion och börja leta efter en väg ut. Hitta den exakta platsen kaparen lurar från och ta bort. Inte bortse från risken denna parasit innebär för dig och din maskin. Agera snabbt. Om du låter det vara, det kommer så småningom komma ur kontroll och din situation kommer att gå från dåligt till värre.

Kaparen gör en röra av din surfning. Det lägger sig hela tiden och det gör helt obehörig ommöbleringar i inställningarna för din webbläsare. Dessa ommöbleringar konsekvenser. Den Searchby.net är ett exempel. Sidan är nu din nya hemsida och sökmotor och du kan inte surfa på webben utan att avbryta ditt varje steg. Du öppnar din webbläsare, det är där. Du öppnar en ny flik, det är också där. Du försöker ladda din favorit hemsida och på något sätt du få omdirigeras tillbaka till Searchby.net. Det finns ingen flykt från denna plåga. Men det finns mer. Den Searchby.net är inte bara skumma platsen du är tvungen att besöka mot din vilja.

Remove Searchby.net
The Searchby.net Virus

Kaparen omdirigerar dig hela tiden. Dessa omdirigeringar generera webbtrafik och skurkarna bakom verktyget får betalt. Detta kallas pay-per-klick mekanismen. Hackare tjäna pengar på din bekostnad. Ändå finns det något ännu värre. Du bara sponsrar inte dessa människor men du också utsätter dig för daglig malware risk. Ingenting visas på grund av kaparen kan vara betrodda. Inte platserna, inte annonser, ingenting. Naturligtvis finns det annonser. Många annonser. Din tidigare trevlig och säker online-upplevelse förstörs effektivt tack vare kaparen. Varför hålla det? Det orsakar bara problem. Ta bort det och allt kommer att komma tillbaka till det normala. Ta bort det manuellt genom att använda vår avlägsnande guide i slutet av denna artikel.

När maskinen är ren, kontrollera att det förblir så. Ditt bästa för att skydda datorn göra bättre i framtiden. Håll dig borta från skumma webbplatser och overifierade torrents. Använd tillförlitliga nedladdningskällor endast. Inte blint Klicka på varje glänsande annons som visas på skärmen. Öppna inte e-postmeddelanden från människor du inte känner. Hämta inte bilagor. När du installerar program eller uppdateringar, vara extra försiktig och betala uppmärksamhet på vad du godkänner.

Hoppa aldrig över villkoren om du inte vill att samtycka till något du är helt emot. Läs finstilt som det kan dölja vissa vilseledande klausuler. Alltid vara vaksam. Infektioner kan inte komma i utan ditt tillstånd det är därför de använder den ovannämnda metoden för att lura dig. Vara smartare. Ingen infiltration teknik är tillräckligt bra för att arbeta utan ditt medgivande. Inte bevilja det lätt. Det är alltid lättare att förebygga en infektion än att ta itu med det senare.

Searchby.net borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Searchby.net från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Searchby.net från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *