Ta bort Shadowsocks Virus | Uppdaterad

Trojans

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Shadowsocks Virus. Detta Shadowsocks Virus avlägsnande guide fungerar för alla Windows-versioner.

Shadowsocks är en trojansk häst. Det tillhör kategorin av kryptovaluta gruvarbetare. En kryptovaluta är en digital monetära enhet som endast handlas online. Marknadsledarna inkluderar Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, NEM, rippel och andra. Denna sektor har sett en snabb tillväxt under loppet av de senaste åren. Ökningen i marknadsvärdet har oundvikligen lett till missbruk. Kryptovalutor är ofta involverade i cyber crime system. En sådan är gruvdrift. Program som Shadowsocks Skanna webben för digitala pengar, samla in det och skicka det till sina utvecklare. Eftersom Trojan är ett program, kräver det en enhet att verka från. Hemliga programmet utnyttjar datorsystem. Att ha din maskin som länkade i sitt system kan leda till formidabel säkerhetsproblem.

Shadowsocks är lätt att upptäcka. Trojanen körs en process som kallas websock.exe. Den är listad i Aktivitetshanteraren under fliken processer Per beskrivning, programmet är Kategoriserad som en CPU nytta. Det kommer verkligen att delta med systemet CPU. Programmet skändlig utövar operativa minne att bära ut dess schemalagda aktiviteter. Detta kommer att reflektera över din maskins prestanda. Det blir trög och har svårt att slutföra vanliga åtgärder och uppfylla dina önskemål. Trojans interventioner kan orsaka inre störningar. Det kan redigera register, ta bort filer och annars skada komponenter, vilket leder till fel och krascher. För att summera, symptomen för förekomsten av Shadowsocks innehåller långsam hastighet, fryser, kraschar, felmeddelanden och den blå skärmen av frånfälle (BSoD).

Så långt som upphandlande Trojan, finns det mycket att täcka. Vi börjar med att beskriva förökning vektorer. Olicensierad programvara är en bekväm värd. Slå samman körbara med freeware, shareware och piratkopierade program tillåter Shadowsocks att installeras sömlöst. Det kommer att finnas i villkoren för den hämtade klienten som en bonus nytta. Om du kör en grundläggande installation och acceptera standardinställningarna, installeras den skurk programmet utan din vetskap. Shadowsocks inte kör en separat guide eller öppna en dialogruta. Det är upp till dig att hitta dolda program och hindra den från att installeras.

Spam-mail är en annan gemensam värd för Shadowsocks. I detta fall är flygbolaget för trojans nyttolasten en vanlig fil. Avsändaren sammanslagningar avskilda programmet med en bifogad fil tillsammans med ett skript eller makron. Den sistnämnda komponenten gör överföringen av Trojan automatiskt. När du öppnar den bifogade filen, viruset kommer att ladda ner och installeras. Avsändaren presenterar det bifogade dokumentet som ett viktigt meddelande i en brådskande fråga. För att filtrera bort skräppost från legitima meddelanden, kontrollera den e-postadressen och andra börsnoterade kontakter. Den slutliga fördelning metod vi behöver täcka är bilburna installationer. Skadade webbplatser och komprometterad länkar kan starta överföringen av Trojan när anges. Det finns faror som lurar runt varje hörn, så välj dina källor noggrant.

Som tidigare nämnts är den viktigaste Shadowsocks websock.exe. I området i närheten finns det en andra uppgift som kallas Service.exe med den Beskrivning taskxmr. Du hittar den i samma lista av Aktivitetshanteraren processer. Trojan fungerar på bakgrunden. Det kan inte stoppas. Om du avslutar dess uppgifter, visas de igen tillfälligt. Shadowsocks bygger ett botnät för att ansluta alla infekterade datorer. Detta gör det mer effektiva och hållbara. Ur kvantitativ synvinkel ökar ett större antal enheter gruvdrift för cryptocoins det insamlade beloppet.

Begreppet ett botnet är centrerad kring anslutning. Alla infekterade enheter fungerar som ett verktyg för den huvudsakliga uppgiften och som distributör. I det här fallet, är det främsta målet att samla cryptocoins. En infekterad dator kan överföra Trojan till ett datorsystem som ligger i någon del av världen. Eftersom transferal sker via Internet, spelar avståndet mellan de två enheterna ingen roll. Det är samma när det gäller att styra enheterna. Hackarna bakom Shadowsocks hantera åtgärder distans via ett kommando och kontroll (C & C) server. Det bör noteras att vissa länder har antagit lagar som fördömer passivitetstalan mot cyber bedrifter. Användare är enligt lag att vidta omedelbara åtgärder vid märker symtomen och upptäcka hot i sin dator.

Shadowsocks Virus borttagning

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Shadowsocks Virus från datorn? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *