Ta bort ShoppingDay Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort ShoppingDay Virus. Denna ShoppingDay Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

ShoppingDay är inte vad den påstår sig vara. Tro inte detta program även för en sekund. Det är en bluff. Appen lovar att förbättra din online shopping aktiviteter och hjälper dig spara pengar genom att visa dig de bästa erbjudanden och fynd online. Detta skulle ha varit bra om bara det var sant. Tyvärr är det inte. ShoppingDay är ingenting annat än ett reklamprogram som aldrig var tänkt att vara fördelaktigt för dig på något sätt. Det utvecklades bara för att tjäna skurkar illvilliga avsikter. Så inte faller i sin fälla och litar inte på den. Titta förbi rök och speglar och se appen för vad det är – en liggande, vilseledande adware. Gör ditt bästa för att bli av denna plåga så snart som möjligt. Om du låter det stanna, kommer att det vända din webbupplevelse till en ren mardröm. Låt inte detta hända. Agera nu och ta bort infektionen. Förseningar leda till ånger.

ShoppingDay verkligen bombardera dig med annonser. Men tror inte att dessa annonser är legitima. Adware har ingen kontroll mekanism. Den kontrollerar varken reklam eller annonsörer. I princip kan alla som är villiga att betala använda appen för att främja. Vanligtvis är är skurkar de som utnyttjar. De använda ShoppingDay att sprida skadligt innehåll online och få pay-per-klick intäkter. Om du klickar på de reklam du ser, får de betalt. Och det är omöjligt att inte klicka. Annonserna finns överallt och de blir mer och mer för varje dag som går. Även de sidor som brukade vara reklamfritt är nu helt täckt med annonser i alla former och former. Inte vara dumma nog att tro att du kan undvika att klicka. Det är omöjligt.

Ibland en annons visar upp just under markören på musen och du är kvar med ingenting men att klicka. Då kan du få omdirigeras till en skumma sidor som förmodligen fullmatat med infektioner. Eller du kan hämta en parasit direkt från reklamfilmerna. Ett enda fel klick är allt som behövs för dig att bjuda in fler skadedjur på ditt system. På grund av adware är du ständigt ett enda klick från infektioner.

Skadedjur ruiner din tidigare säkra webbupplevelse. Du inte längre kan hitta något du söker. Tänk dig att få någon online arbete under sådana förhållanden. De är outhärdliga. Så, inte tolerera dem. Hitta där otäcka adware gömmer sig och ta bort den på plats. För att göra det manuellt, Använd vår detaljerade borttagning guide i slutet av denna artikel. Om du föredrar, kan du också använda en anti-malware program för att få jobbet gjort för dig. Bara agera snabbt. Tiden är inte din vän i denna situation.

Hur du bli smittad med ShoppingDay adware? Saken är den, skadedjur lurade er och du var alltför distraherad att märka. När du hämtar program från webben, väljer du Avancerat eller för grundläggande inställningar i guiden? Om du svarar är de grundläggande, ändra dina vanor. Alltid välja de avancerade inställningarna som de tillåter dig att se om det finns vissa dessutom bifogade appar till det program som du installerar. Om det finns, avmarkera dem. Sådan extra är vanligtvis skadliga och har bifogats av hackare. Du behöver inte dem i ditt system, så ta bort dem innan du avslutar installationen. Om du inte, kommer att du behöva ta itu med dem senare. Precis som denna adware. Detta är förmodligen hur fick det i. Om du hade betalat mer uppmärksamhet, skulle du ha kunnat upptäcka det i tid och det neka.

ShoppingDay virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort ShoppingDay Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *