Ta bort Smdmfu.exe (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Smdmfu.exe är en körbar fil som har associerats med adware. Filen är utvecklat av Aztec Media Inc. och en gång installerat på systemet, det kommer att översvämma webbläsaren med toner av kommersiella annonser medan du surfar på nätet. Detta händer eftersom smdmfu.exe Assist adware program. För att därför vad du ska göra i detta fall är att hitta adware-programmet och ta bort det från datorn direkt. Annars din surfning aktivitet kommer att störas av de många annonserna, och du kan uppleva allvarlig säkerhetsrelaterade frågor.

Vanligtvis, Smdmfu.exe blir installerat på din dator som en av komponenterna i ett reklamprogram. För att hindra programmet från att infiltrera datorn, måste du vara mycket försiktig med de webbplatser som du anger och fri programvara som du installerar. Tänk på att det finns en risk för dig att få tillgång till en skadlig webbplats och smittas direkt med vissa oönskade program.

Dessutom varje gång du laddar ner gratisprogram från okända webbplatser, få vissa betrodda program installerade på datorn tillsammans med. Därför bör du kontrollera att din maskin är väl skyddad mot skadlig kod att undvika eventuella virtuella hot.

Tänk på att det är avgörande att radera filen smdmfu.exe och programmet det tillhör från datorn eftersom de allvarligt kan hota din online-säkerhet. Som du kanske redan vet, innehålla de annonser som visas av adware-program omdirigera länkar till misstänkta webbplatser som utvecklats av cyberbrottslingar att sprida skadliga program eller stjäl känslig data från datoranvändare. Därför bör du ignorera annonser som tillhandahålls av dessa program och inte att klicka på dem även om de verkar mycket frestande. Det finns inget sätt för dig att vara säker på vad hot som gömmer sig bakom en annons eftersom det kommer att vara förklädd något äkta.

En annan fråga med adware är dess förmåga att övervaka ditt virtuella beteende och spela in olika detaljer, vilket kan leda till sekretess-relaterade problem. Med tanke på detta faktum, liksom alla ovan nämnda, det är mer än vissa på att du måste ta bort smdmfu.exe och programmet som ansvarar för dess närvaro så snart som möjligt.

Lyckligtvis, smdmfu.exe avlägsnande är inte så svårt att behandla. Du kan ta bort den manuellt, eller automatiskt. Om du behöver någon hjälp med borttagningen, kan du följa de manuella instruktionerna nedan denna artikel. Ändå, även om du har slutfört manuellt avlägsnande, du fortfarande har att skanna din dator med en legitim antimalware tool för att se till att alla befintliga hot har avlägsnats helt. Security tool kommer att hitta och ta bort alla potentiellt oönskade program och kommer att skydda systemet mot skadlig kod i framtiden.

Smdmfu.exe borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Smdmfu.exe från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *