Ta bort Stoppblock.net (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Stoppblock.net marknadsförs som en fri nytta, som kan ge dig tillgång till någon webbplats samtidigt kringgå spärrade tjänster utan Geo-begränsningar. I verkligheten är sidan inget annat än problem. Det bygger på din naivitet och kommer att använda knep för att få dig att falla i sin fälla. Om du följer dess instruktioner, ska du smitta alla befintliga webbläsare på din dator med en otäck webbläsare kapare. När denna skadlig programvara infiltrerar enheten, kommer att den lansera ett angrepp på alla webbläsare som du har på datorn – Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Internet Explorer, Safari.

Ingen webbläsare är immun mot dess effekt. Och efter det etablerar sig på dessa apps, det kommer att börja störa din online-aktivitet. Skärmen kommer att få vimlade med irriterande annonser i olika former såsom popup-fönster, i-text, banners och blinkar varningsmeddelanden. Grejen med sådant främjas innehåll är, att du aldrig vet var de kan omdirigera dig till. Efter alla, är kaparen programmerad att generera ett stort antal annonser, utan att bry sig om att kontrollera dem. Som har därför är det möjligt för dig att snubbla på en misstänksam och jämn farlig tredjeparts-länk som kan potentiellt infektera din dator med skadlig programvara.

Vad du behöver veta om denna kapare, är att det inte kan hacka din dator på egen hand. För att få tillgång till din dator, behöver det din tillåtelse. Det är enkelt, egentligen. Det kommer inte infektera enheten, så länge du inte installerar det på datorn. Saken är den, sådan skadlig programvara ofta döljer sig som en pålitlig program eller applikation. Skurkarna är också beroende av din brådska och vårdslöshet, att lura dig att installera sådan parasit på datorn. Vanligtvis, kända webbläsarkapare lurar bakom spam-mail, torrents, falska uppdateringar, programvara buntar, samt infekterade länkar.

Om du vill hålla din dator fri från skadlig kod, måste du vara försiktig. Aldrig lita random pop-ups som vill att du ska följa skumma uppdatera länkar eller som lovar att ge dig en gratis award. Vi rekommenderar också starkt väljer en anpassad installation-läge när det är möjligt så du kommer att kunna upptäcka eventuella dolda bonusinnehåll. Om det finns någon extra programvara, alltid se till att avmarkera den. Chanserna är, det är faktiskt malware i förklädnad.

Webbläsarkapare kan få full kontroll över din webbläsare. Vanliga symptom på sin närvaro på datorn är långsam internethastighet, släpar, ersatte hemsida och rekommenderad sökmotor med webbplatsen Stoppblock.net, liksom andra ändringar i webbläsarinställningarna. Kapare kan också installera verktygsfälten och skumma appar på dina webbappar, utan din vetskap eller tillåtelse. Att hålla sådan parasit på datorn kommer du inga positiva.

Din online-närvaro kommer snart förvandlas till en helvetisk upplevelse. Du kommer ständigt blir avbruten av påträngande annonser. Dessutom är det bara en tidsfråga tills din webbläsare börjar uppleva svårigheter visar de tunga kampanjerna. Vid något tillfälle startar att krascha och frysa, tills det slutar fungera helt och hållet. Vad mer, kan denna webbläsare kapare äventyra din personliga och finansiella information, vilket gör det lättillgängligt för hackare som försöker dela sådan information med andra personer för vinst. Din enda vägen ut ur denna mardröm, är att ta bort denna parasit från datorn så snart som möjligt!

Stoppblock.net borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Stoppblock.net från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *