Ta bort TextToTalk Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort TextToTalk Virus. Detta TextToTalk Virus avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

TextToTalk marknadsförs som ett program som läser en text från en textfil och sedan uttalar att text från datorns högtalare. Men detta är inte allt. TextToTalk är en adware infektion. Det är skadlig och allt den gör på sidan är bara för att få dig att hålla den på din maskin. Låt inte skurkarna lura dig. Adware är farligt. Ja, det är sant att det inte är lika farligt som andra hot som trojaner och ransomware infektioner, men det fortfarande utsätter dig för risk. Underskatta inte denna risk.

Varje parasit så småningom blir utom kontroll och orsakar irreparabla skador. TextToTalk är inte ett undantag. De problem som du möter kommer att fortsätta att stapla upp med varje dag som går och ju längre du väntar, desto svårare blir det för dig att ta bort skadedjur. Så slösa inte din tid i debatter. TextToTalk är inte bra. Det är farligt. Så snart du upptäcker den i ditt system, ta omedelbara åtgärder mot den. Om du inte, kommer du ångra det förr snarare än senare. TextToTalk kommer aldrig att bli till hjälp för dig. Det är bara nyttiga för dess utvecklare. Bli av med det och tjäna tacksamhet för din framtida jag.

Denna adware vänder din online-upplevelse till en mardröm. Du kommer att hata den. Varje gång du väljer att surfa på webben, kommer att du drabbas av intrång. Konstant omdirigeringar till skumma sidor kommer att hindra dig från att besöka dina favoritwebbplatser. Online video kommer få pausas för reklamavbrott. Varje sida som du försöker öppna kommer att täckas med annonser i alla former och former. Du kommer att se banderoller, kuponger, erbjudanden, texter, pop-ups, pop-unders, videoannonser, bästa priser, jämförelser, etc. och etc. Tänk vad som ser ut som. Dessa annonser är otroligt påträngande och blir mer och mer för varje dag som går. Varför? Hackarna bakom adware använder dem för att tjäna pay-per-klick intäkter.

För varje annons du klickar på, får skurkar betalt. De kan också få betalt för varje misstänkt webbplats du får omdirigeras till. Detta är vad adware gör. Det hjälper cyberbrottslingar göra obesvärad vinster samtidigt förstör dina online-aktiviteter på samma gång. Vill du vara en del av detta system? Vill du vara en sponsor av skurkar och hjälpa dem att expandera sin ”verksamhet” och infektera fler oskyldiga användare? Vi tvivlar. Men du hjälper dem bara genom att hålla TextToTalk ombord. Om adware är där, klickar du.

Det enda sättet att undvika alla annonser och omdirigeringar är att ta bort adware alldeles. Endast när det är borta kommer allt komma tillbaka till det normala. Annonserna kommer att försvinna, det blir inga fler omdirigeringar och du kommer att kunna surfa på Internet normalt och i fred. Om du låter det bo, däremot, förr eller senare kommer du klickar och du kommer att förvärra din situation. Inte låta det hända. Använd vår avlägsnande guide i slutet av denna artikel och bli av med infektioner för gott.

Hur adware in? Skadedjur kom förmodligen medföljande till ett annat program som du hämtat från webben. När du installerar appar väljer du avancerade inställningar eller för de grundläggande? Om du svarar skiljer sig från de avancerade alternativen, måste du ändra dina vanor. Under dessa inställningar kan du se om det finns någon dessutom bifogade apps till det ursprungliga programmet som håller på att ange din maskin. Om ja, ta bort dem alla. Sådan extras är vanligtvis skadliga och du behöver inte dem ombord. De är infektioner, kopplade av hackare. Inte låta dem vinna. Var vaksam och tar sig tid att se vad du tillåter för att ange ditt system.

TextToTalk Virus borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort TextToTalk Virus från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *