Ta bort TheSmartSearch.net (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove TheSmartSearch.net

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort TheSmartSearch.net. Detta TheSmartSearch.net avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

TheSmartSearch.net har kategoriserats som en typisk webbläsare kapare som kan störa inte bara dina webbläsarsessioner men din virtuella säkerhet samt. Så snart programmet är installerat på datorn, kommer du att märka några ej godkända ändringar, som tydligen har gjorts utan din vetskap och tillåtelse. Naturligtvis finns det mycket farligare program än TheSmartSearch.net, men detta betyder inte att du bör hålla programmet på din dator. Kom ihåg att om du inte tar bort webbläsaren kapare från systemet, det kan orsaka du säkerhetsrelaterade frågor.

TheSmartSearch.net använder de vanligaste metoderna för distribution av dessa när det kommer till att ange din PC. Oftast är det utnyttjar den nya Freewaren som en sköld för att gömma sig bakom under installationsprocessen. Faktiskt, detta är en av de enklaste metoderna för distribution, eftersom de flesta datoranvändare inte betalar mycket uppmärksamhet när de installerar fri programvara på sina virtuella datorer. De rusa enkelt via de medföljande instruktionerna och istället för att läsa villkoren, godkänner användare bara allt i en hast. Till följd av deras distraktion, fick sina datorer infiltrerade med webbläsarkapare som TheSmartSearch.net eller ens något värre.

Remove TheSmartSearch.net
The TheSmartSearch.net Virus

En gång installerat på din dator, TheSmartSearch.net omedelbart ersätter din standard hemsida och sökmotor föredrar. Men det är knappast allt kaparen gör. Det är kapabel att göra alla de ändringar som det känns som att göra utan att ens be om din tillåtelse först, och efter det – det låter dig hantera resultaten. Men vad är mycket värre, är faktumen att TheSmartSearch.net också övervakar din surfning aktivitet och håller ett register på den. Detta inkluderar din webbsökningar och alla de personliga detaljer som du kanske har delat online, såsom ditt namn, telefonnummer, e-postadress, etc.

det största problemet med att ha ovannämnda information är att det kan delas med okänd tredje parter som gömmer sig bakom programmet, och dessa kan använda det för vissa skadliga syften. Därför är det bästa du kan göra att ta bort TheSmartSearch.net från datorn så fort du veta att det är på datorn och kontrollera att systemet är väl skyddade från oönskade program i framtiden.

Lyckligtvis, TheSmartSearch.net avlägsnande är inte en svår process. Du kan ta bort programmet antingen manuellt eller automatiskt. Manuell borttagning instruktionerna ges nedan denna artikel. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda ditt system mot malware 24/ 7 en dag.

TheSmartSearch.net borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort TheSmartSearch.net från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *