Ta bort TigerTrade Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort TigerTrade Virus. Denna TigerTrade Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du har börjat att stöta annonser märkt med en text som ”annonser från TigerTrade”, är du i trubbel. IT-forskare kategorisera TigerTrade annonser som adware. Det är en skadlig parasit som genererar annonser, enligt din webbhistorik och sökningar. Hur är det möjligt? Tja, kan adware få personlig information med lätthet.

Privata data såsom webbhistorik eller vanor, samt sökfrågor är mycket hjälpsam i adware’s mål att skapa den typ av reklam som användaren är mest benägna att klicka på. Sådana annonser och popup-fönster är mycket fördelaktigt till både hacker bakom adware i fråga och att de främja sidorna. Genom att klicka på skumma annonser som till synes marknadsför exklusiva erbjudanden, specialerbjudanden, falsk uppdateringsförfrågningar, tvivelaktigt blinkande aviseringar, etc., kan användaren få omdirigeras till potentiellt farliga webbplatser från tredje part.

Adware kan sprids ofta via spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, programvara buntar, falsk uppdateringsmeddelanden, skumma länkar och annonser, etc. Om du märker att din inkorg innehåller e-postmeddelanden från okända avsändare, särskilt om de markeras som skräppost – inte öppna dem! Mer ofta än inte, sådana e-postmeddelanden är infekterade och vänta tålmodigt för dig att klicka på dem för att sprida infektionen på din dator.

Samma sak gäller om de e-postmeddelandena i fråga innehåller bifogade filer och körbara filer. Också, det rekommenderas starkt att välja en Advanced/ anpassad installation, när du försöker installera programvara som du hämtat från internet. Du vet aldrig vilka ytterligare program eller applikation kan gömma sig bakom en till synes pålitlig mjukvara.

Om det är någon tröst, anses adware inte vara en riktig virus. Det beror på att det bara smittar din webbläsare, inte datorn. Får inte alltför avslappnad, dock. Skadliga program är allt annat än ofarliga. Om du klickar på någon av de genererade annonser eller popup-fönster, kan du få omdirigeras till eventuellt infekterade källor eller misstänkta tredje parts-webbplatser som syftar till att öppna bakdörrar för hackare. På så sätt blir det lätt för cyberbrottslingar att lansera virus på datorn, liksom stjäla värdefull information som de kan senare på dela med andra människor för vinst.

Om du vill ha en normal webbupplevelse och återfå din online-säkerhet, rekommenderar vi att du följer våra detaljerade instruktioner nedan för att lära sig ta bort denna TigerTrade adware från datorn.

TigerTrade virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort TigerTrade Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *