Ta bort Utilitool Search Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Utilitool Search Virus. Denna Utilitool Search Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du får ständigt omdirigeras till en obekant sida som heter Utilitool Search? Vi hatar att vara bärare av dåliga nyheter, men det ser ut som din webbläsare har kapats. Utilitool Search omdirigeringen sker till följd av en webbläsare kapare infektion. Konsekvenserna av sådan infiltration är ändrade webbläsarinställningar utan användarens vetskap eller samtycke, samt en plötslig flödet av flera annonser, pop-ups, exklusiva erbjudanden, blinkande meddelandeaviseringar, falska uppdateringar, etc. som är speciellt avsedda tack vare den kapares förmåga att samla den webbhistorik och vanor av offer.

Vad är syftet med denna annons innehåll? Att generera intäkter från varje annonsklick som offret gör. Om du vill återgå till din fredliga reklamfritt webbupplevelse, Följ våra instruktioner nedan ta reda på hur du kan ta bort denna kapare från datorn.

Om du har fallit offer för denna webbläsare kapare, är du förmodligen undrar hur detta skadliga program få tillgång till din dator. Tja, är det vanligaste sättet för en skadlig kod infektion att hända genom att öppna spam e-postmeddelanden och bilagor från okända avsändare. Samma sak gäller för körbara filer också. Om du får brev från misstänkta källor – öppna inte dem! Mer ofta än inte, visar de sig vara infekterade e-postmeddelanden som försöker få tillgång till din dator.

Ladda ner medföljande programvara från olicensierade internet källor kan också leda till webbläsare kapare fördelning. Vilket är varför det rekommenderas starkt att få din programvara uppdateringar, samt alla nedladdningar från officiella programvara platser. Dessutom bör du alltid följa en Advanced/ anpassad installation och se till att det finns inga markerade rutor bredvid någon extra programvara. I de flesta fall visar sådana program sig vara skadlig kod i förklädnad.

Du bör veta att Utilitool Search omdirigera inte är ett virus, utan ett verktyg för en. Och medan webbläsarkapare inte utgör ett allvarligt hot mot din dator som en trojansk häst eller ransomware infektion, de är inte att vara kvar för att ströva fritt i ditt datorsystem. När du inser att din webbläsare har kapats, måste du ta bort den från datorn så snart som möjligt!

Även de mest försiktiga användare kan få vilseleds och luras att klicka på en tvivelaktig annons eller få lockas i av en exklusiv affär som är för bra för att vara sant. Sådana åtgärder kan ha allvarliga konsekvenser eftersom de sidor som du få omdirigeras till är mycket sannolikt att vara infekterade med andra typer av virus. Vilket är varför du inte tar bort denna webbläsare kapare i tid, riskerar du att få din personliga information som lösenord, IP-adresser, bankkonton, etc. som stulits av hackare.

Utilitool Search virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Utilitool Search Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *