Ta bort Web Companion Virus | Uppdaterad

PUP

Web Companion främjas som ett användbart verktyg som hjälper dig att skydda din webbläsare från skadliga program som adware, spamware, spionprogram och andra hot. I verkligheten är det inte så olika från de parasiter som den påstår sig skydda din webbläsare från. IT-specialister kategorisera denna ansökan som en PUP (potentiellt oönskade Program). Men gör inga misstag, den fara som denna programvara kan sätta dig i är allt annat än potentiella. Även om det lyckas för att hålla andra parasiter från webbportalen, har denna parasit en skadlig uppdrag egen.

Så snart som Web Companion blir installerat, detta PUP kommer att övervaka din online-aktivitet och samla in data såsom men inte begränsat till sökresultat, webbläsarens vanor och webbhistorik. Med denna information, kommer det att kunna producera relevant annons innehåll att du, användaren, kommer att vara mer benägna att klicka på. För varje klick du gör, parasiten får betalt. Men det finns mer. Appen är programmerad att visa så många annonser som möjligt, utan att betala uppmärksamhet om de leder till säkra källor. Detta innebär att du kan få omdirigeras till misstänkta och jämn farlig tredjeparts webbplatser som kan skada din dator.

Web Companion PUP kan hämtas och installeras från sin officiella webbplats. Det är dock inte det enda sättet för denna parasit att sprida. Annat distributionen inkluderar spam-mail och bifogade filer och falska uppdateringar, freeware, torrentfiler infekterade annonser. Om du får misstänkta söker e-postmeddelanden, särskilt om det är markerat som skräppost or/ och innehåller bifogade filer, är det bäst att styra framgår av den. Det är inte ovanligt att infekterade e-postmeddelanden att posera som ett meddelande från pålitliga företag som eBay, Amazon eller PayPal. I sådana fall är det bäst att jämföra adressen med som anges på deras officiella hemsida, att se till att det inte är fejk. Om e-postnamnet inte är samma, bör du omedelbart ta bort detta meddelande.

Web Companion kan också installeras automatiskt på din dator om du inte betalar uppmärksamhet till installationsprocessen. Inte ha bråttom. Läs varje textrad. Det är alltid bäst att välja Custom/ Avancerat läge i guiden som ger dig möjlighet att visa någon bonus programvara som var gömt från er. Allt du behöver göra är att avmarkera alla ytterligare program och program, så de inte få installerat på din dator.

Detta PUP är inte ett virus. Dock är det inte ofarligt heller. Medan det inte kan skada din computern system, kan det skada din webbläsare, som automatiskt kommer att reflektera över din webbupplevelse. Om du har märkt plötsliga förändringar i din webbläsares beteende som släpar, långsam minimering och maximering av webbfönstret, eller om det tar längre tid för webbläsaren att svara, bör du veta att är det på grund av pups existens på datorn.

Dessutom är din online-säkerhet och integritet äventyras. Skurkar kan enkelt dra nytta av din situation och få känslig information, som de kan dela med andra personer för nyttiga ändamål. Det enda sättet för dig att återfå kontroll över din webbläsare och skydda din personliga och finansiella information är att ta bort denna skadliga program från datorn så snart som möjligt. Den längre du dröjsmål vidtar åtgärder, sämre din situation blir.

Web Companion avinstallera

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Web Companion från datorn? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *