Ta bort Websearch.coolsearches.info (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Websearch.coolsearches.info

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Websearch.coolsearches.info. Detta Websearch.coolsearches.info avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Websearch.coolsearches.info har kategoriserats som en webbläsare kapare som kan infiltrera datorn medan du surfar på webben och försöker ladda ner olika program från tredje parts webbplatser. Tänk på att denna kapare påverkar inte bara din startsida, men den ersätter också din standardsökmotor. Således, om du vill ändra webbadressen till din hemsida och Sök leverantör, du bör ta bort Websearch.coolsearches.info webbläsare kapare från din virtuella dator så snart som möjligt.

Websearch.coolsearches.info kommer från stora Websearch familjen, som inkluderar sådana webbläsarkapare som Websearch.searchisfun.info, Websearch.searchdominion.info, Websearch.searchitwell.info, etc. Tänk på att dessa kapare främjas och fördelas på ett mycket liknande sätt. I själva verket hämta användare inte Websearch.coolsearches.info direkt eftersom det finns ingen direkt nedladdning källa för det. Kaparen kommer istället in i systemet som medföljer Multiplug adware program som EZDownloader, YouTubeAdBlocker, Optimizer Pro, Unideals, etc. Därför, för att undvika att installera Websearch.coolsearches.info på datorn, bör du inte ange p2p och torrents webbplatser som kunde föra adware virtuella datorn.

En gång Websearch.coolsearches.info in datorn, börjar det orsakar dig massor av problem, programmet bör således inte hållas på systemet. Den tydligaste förändringen som gjorts av kapare är modifiering av din standard hemsida och sökmotor som du kommer säkert att märka. I själva verket, det är precis som kaparna fungerar – när de infiltrera datorn, de behöver inget godkännande att genomföra ändringar på det, vilket definitivt kan orsaka skada till din maskin. Vad är mer intressant, är dock det faktum att du inte kommer ihåg installera program på systemet och detta säkerligen kommer att bry dig.

Remove Websearch.coolsearches.info
The Websearch.coolsearches.info Virus

Efter att ha installerat på din dator, Websearch.coolsearches.info börjar översvämningar bildskärmen med många kommersiella annonser och länkar. Problemet här är att det inte är mycket lätt att känna igen dessa länkar, så att du kan klicka på dem av en slump och får överföras till vissa skadade webbplatser med skadligt innehåll. Detta är hur din dator kan bli smittad med skadlig kod, som du inte bör tillåta.

De ovan nämnda kommersiella annonserna är dock inte den sak som du bör oroa dig för de flesta. I själva verket är den största problem relaterat till Websearch.coolsearches.info programmet förmåga att få tillgång till dina personuppgifter. Så snart kaparen infekterar din dator, det börjar övervaka dina virtuella aktiviteter och registrerar din webbhistorik. När programmet har samlat tillräckligt med information om dina preferenser, Websearch.coolsearches.info aktier data med tredje part dolda bakom det och de kunde använda det för skadliga syften. Detta är anledningen till varför du bör ta bort Websearch.coolsearches.info från datorn direkt.

Websearch.coolsearches.info gör inte ett separat installationsprogram, därför du inte kan ta bort den via Kontrollpanelen. Ändå, du kan ta bort kaparen manuellt eller automatiskt, beroende på dina personliga preferenser. Manuell borttagning instruktionerna ges nedan denna artikel. Du bör dock veta att även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, måste du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda ditt system mot malware 24/ 7 en dag.

Websearch.coolsearches.info borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Websearch.coolsearches.info från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *