Ta bort Yahoo Search Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Yahoo Search. Detta Yahoo Search avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Otillåtna ändringar i din webbläsarinställningar är alltid ett dåligt tecken. Om din hemsida, liksom den föredragna sökmotorn, har ersatts av de Yahoo Search, betyder det att du har en webbläsare kapare på händerna. Parasiten kommer att infektera alla webbläsare som du har på din dator och kommer att förändra deras inställningar till sin fördel. Först tror du att du helt enkelt är tvungna att använda den Yahoo search. Men om du tittar noga, ser du att det inte är legitima sökmotorn, men snarare en anpassad version av den.

Kaparen är programmerad att Visa manipulerade marknadsföring som kommer att anpassas enligt webbdata det har stulit från dig. Privat kan som att surfa historia och sökresultat enkelt få information av kapare, så det skapar attraktiva ad innehåll som användaren är mer benägna att klicka på. Fler klick du gör, desto mer vinst parasiten kommer att medföra för dess skapare och de sidor som det kommer att främja. Hijackers är också känt att installera skumma appar och verktygsfält i webbläsaren, utan användarens tillåtelse.

Webbläsarkapare lurar ofta bakom tvivelaktiga länkar och annonser, falska uppdateringar, spam e-postmeddelanden och bilagor, freeware, liksom torrentfiler. För att säkerställa att du inte faller in i en sådan skadlig fälla, behöver du vara flitig och betala uppmärksamhet på vad du gör på nätet. Hackare är beroende av din naivitet och flit, att lura dig att falla i deras fälla. Du behöver veta att kaparna inte invadera på egen hand.

För att infektera din webbläsare, behöver kaparen du ge dem åtkomst själv. Ett sätt att undvika sådant är att välja en Custom/ Avancerad installation när det är möjligt. Detta ger dig möjlighet att märka om det finns valfria installationer som normalt är dold från dig, om du väljer en snabb installera istället. Om det finns någon extra programvara rekommenderar vi att du avmarkerar det, eftersom det är mest troligt malware i förklädnad.

Webbläsarkapare är inte ska behandlas försiktigt. De är allt annat än ofarliga. Ingenting får du genom att hålla dem. Så snart du upptäcka förekomsten av sådan skadlig programvara, måste du omedelbart ta bort den från datorn, innan det är kunna göra eventuella skador. Ju längre tillåta du bo, desto sämre kommer det att bli. Antalet annonser kommer att fortsätta att växa med varje dag, snabbt överbelasta din webbläsare med främjas innehåll som det kommer att kämpa till visas, som det växer i antal.

Vid något tillfälle kommer webbläsaren inte bara börja att krascha, men det kan sluta arbeta helt. Att inte nämna den fara som kan gömma sig bakom annonser, vilket kan leda till källor med tvivelaktiga säkerhet. Parasiten ägnas ju visa reklam, inte för att kontrollera dem. För att återfå kontroll över din webbläsare, behöver du agera mot denna irriterande parasit! Slösa ingen tid och följa våra detaljerade instruktioner nedan, så får man bort denna kapare från datorn.

Yahoo Search borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Yahoo Search från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *