Ta bort Zoomnewsupdate.info (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Malware forskare signalerar att Zoomnewsupdate.info är ett adware-relaterade sida som har ingen plats i din webbläsare. Webbplatsen är artighet att en parasit som lurar på enheten. En parasit från kategorin adware. Det uppdrag? Att generera så många annonser som möjligt, så det kan dra nytta av varje klicka att du gör på dem. Annonserna kan ha en bildtext som ‘Powered by Zoomnewsupdate’, ‘Annonser av Zoomnewsupdate’, etc. Om du upptäcker sådana annonser, klicka inte på dem.

Det är, användare kommer att vara mycket attraherad av sådant sponsrade innehåll, eftersom parasiten använder webbdata som webbhistorik och sökfrågor, för att anpassa dem och höja deras chans att få klickade. Adware är inte bara ansvarig för de många annonser som visas på skärmen. Parasiten kommer korrupta webbläsaren och hindra dig från att använda den normalt.

De vanligaste ställena att adware hudar bakom inkluderar, men begränsas inte till spam e-postmeddelanden och bilagor, skumma länkar, programvara kombinationserbjudanden, torrent-filer, falska uppdateringar, etc. Men, det behöver din tillåtelse för att infektera enheten. Om du går inte ge den tillgång, kan det inte att invadera. Det är så enkelt. Skurkarna är beroende av din försumlighet och brådska, att lura dig till omedvetet installerar sådan skadlig programvara. Detta händer ofta när du klickar på ‘Nästa’-knappen, innan du läser den fullständiga texten för slarvigt. Användare är kända för att hoppa över de villkor del alltför.

Ett annat misstag är att välja snabbläge i installationsguiden. Så kommer att någon gömd malware installeras automatiskt på din enhet utan att du ens inse det. Vad du behöver göra istället är att välja en anpassad eller avancerad installation, att synliggöra sådant innehåll till dig. Allt du behöver göra är helt enkelt avmarkera ytterligare programvara, så det inte får tillgång till din PC.

Adware underskattas ofta blir av användare. Många tror att en annons attack är ofarligt. I själva verket kan en sådan stor mängd annonser orsaka webbläsaren kraschar, fryser och släpa på en daglig basis. Vid något tillfälle får lasten alltför stor, orsakar appen att sluta arbeta helt. Ditt enda alternativ är att bli av med denna irriterande adware så snart som möjligt. När du upptäcker sin närvaro, slösa ingen tid och ta bort det från datorn. Att hålla det obevakade kommer att sätta personlig information som lösenord, kreditkort nummer, inloggnings-ID, IP-adresser, etc. i risk.

Hackare kommer att försöka få dessa data för egen vinning. Om du vill återgå till en normal och säkert webbupplevelse utan påträngande annonser, måste du genast fortsätta med avlägsnande av denna farliga adware.

Zoomnewsupdate.info borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Zoomnewsupdate.info från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *