Windows-användare få mikrokoden uppdateringar till lapp Spectre sårbarhet

Computer Security News

Går, rapporterade Microsoft att Windows-användare får mikrokoden uppdateringar som släppts av Intel att lappa Spectre felet.

Tack vare härdsmälta och Spectre attackerna, kan de skadliga program kringgå minne isolering och komma åt alla användares känsliga data.

Troligen, härdsmälta attackerna är på grund av ett säkerhetsproblem spåras som CVE-2017-5754 och Spectre attackerna är en kombination av CVE-2017-5753 (Variant 1) och CVE-2017-5715 (Variant 2).

Härdsmälta och Spectre Variant 1 kan åtgärdas med programuppdateringar, Spectre Variant 2 kräver dock microcode patchar.

Microsoft Corporation har gett Windowsanvändare programvaran uppdateras och har redan började leverera microcode patchar.

Eftersom första Spectre microcode patchar från Intel orsakat mer frekventa omstarter och andra instabilitet problem, började företaget släpper nya uppdateringar. De första lappen var för Skylake, sedan för Kaby Lake och kaffe Lake, och den senaste patchen för Haswell och Broadwell processorer.

Efter att utprovas bör mikrokoden uppdateringar för enhetens tillverkare vara tillgänglig för andra kunder samt.

Under tiden, kommer att Microsoft leverera Intels mikrokoden uppdateringar till enheter med 6: e generationens Intel Core (Skylake) processorer om de kör Windows 10 1709 (hösten skaparna uppdatering) eller Windows Server version 1709 (Server Core).

”Vi kommer att erbjuda ytterligare mikrokoden uppdateringar från Intel som de blir tillgängliga för Microsoft. Vi kommer att fortsätta att arbeta med chipset och enheten beslutsfattare eftersom de erbjuder mer sårbarhet mildrande åtgärder ”, John Cable, direktör för Program Management, Windows service och leverans, anges.

När de började släppa de programvara mildrande åtgärder för Spectre och härdsmälta, varnade Microsoft som på grund av antivirus kompatibilitetsproblem, vissa användare inte kanske får uppdateringar.

Enligt John Cable har de flesta Windows-enheter redan kompatibel säkerhetsprodukter installerade, så de inte bör uppleva några problem att få lappen.

”Vi kommer att fortsätta att kräva att en AV kompatibilitet kolla görs innan du levererar de senaste säkerhetsuppdateringarna för Windows via windowsupdate tills vi har en tillräcklig nivå AV programvara kompatibilitet” Kabel sa.

Eftersom Intels första omgång mikrokoden uppdateringar orsakat instabilitet problem, släppt Microsoft en uppdatering som låter Windows-användare inaktivera Spectre Variant 2 minskning.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *