Yahoo måste betala $50 M för massiva säkerhetsöverträdelse

Computer Security News

Yahoo bör betala 50 miljoner dollar i skadestånd och två år gratis kredit-övervakning tjänster på grund av den största brott mot säkerheten i historia. Brott påverkas 200 miljoner användare vars e-postadresser och personuppgifter stals.

Återställandet ligger på federal domstol godkännande av en bosättning som lämnas in på måndag i en 2-årig stämningsansökan försöker hålla Yahoo ansvariga för digital inbrott som skett under 2013 och 2014 men var inte avslöjas förrän 2016. Det beror också på den finansiella kraschen från en säkerhetsbrist som leder till slutet av Yahoo’s existens som ett självständigt bolag.

Problemet som avslöjades med Yahoo efter de hade redan förhandlat fram en 4,83 miljarder dollar överenskommelse om att sälja sin digitala tjänster till Verizon Communications. Efter att hade företaget diskontera detta pris av $350 miljoner att spegla sitt skamfilade varumärke och spöke av andra potentiella kostnader som härrör från säkerhetsbrist. Nu Verizon är att betala för en halv av bosättningen kosta, medan den andra hälften är att betalas av Altaba Inc.

brott mot säkerheten påverkas ca 3 miljarder Yahoo konton, inklusive några kopplade till Ryssland av FBI. Enligt uppgörelsen nått i Kalifornien täcker domstolen cirka 1 miljard av dessa konton som innehas av uppskattningsvis 200 miljoner människor i USA och Israel från 2012 till 2016.

Alla berättigade Yahoo kontohavaren som lidit förluster på grund av brott mot säkerheten kan kräva för en del av fondens 50 miljoner dollar. I kostnaderna ingår sådant som identitetsstöld, fördröjd skatteåterbäring eller andra problem kopplade till att ha haft personlig information snattade under Yahoo paus-ins.

enligt den preliminära bosättningen, $50 miljoner fonden kommer att kompensera Yahoo kontoinnehavare med en hastighet av $25 per timme för tid behandlar frågor som utlöses av en säkerhetsbrist.

Hållarna med dokumenterade förluster kan kräva för upp till 15 timmar av förlorad tid, eller $375 totalt. De som inte kan dokumentera förluster kan fil anspråk för upp till fem timmar, eller $125. De som betalat $20 till $50 per år för en premium e-postkonto kommer vara berättigad till en återbetalning på 25%.

De fria kredit övervakning service från AllClear kunde hamna den mest värdefulla delen av bosättningen för de flesta kontoinnehavare. De advokater som företräder innehavarna knuten retail värdet av Allclears kredit-övervakning service på $14.95 per månad eller ca $359 i två år, men det är osannolikt Yahoo att betala det priset.

advokater för Yahoo konto innehavare lovordade regleringen som ett positivt resultat, med tanke på osäkerheten för vad kan ha hänt hade fallet ledde till rättegång.

Uppskattningar av skador orsakade av brott mot säkerheten varierar kraftigt, med experter som hävdar värdet av personliga information som hålls i e-postkonton kan variera från $1 till $8 per konto. Dessa siffror tyder på att Yahoo kunde har inför ett lagförslag på mer än 1 miljard dollar förlorat det fallet, men de hade bestritts skador uppskattningarna.

Förhandlingen att godkänna den preliminära bosättningen är planerad för 29 Nov., 2018. Om det godkänns, meddelanden skickas till de berörda kontoinnehavare och publiceras i tidskrifterna personer och National Geographic.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *